torsdag 25 oktober 2012

Välkommen in till storebror.

 
Idag är Fabrikens tema: Barnrum. Roligaste temat om du frågar mig!
 
Lite historia:
För drygt ett år sen flyttade vi från en helt fantastisk sekelskiftes 3:a i linnéstan till en 2,5:a i ett 30-talshus i Majorna. Ett konstigt val kan man tycka när man redan har ett barn och tänker att man nog vill ha minst ett till. Men så gjorde vi och vi har inte ångrat oss en sekund. 70 kvadrat är ganska litet för fyra personer, men planeringen är perfekt och gör att det funkar utmärkt just nu. Sekelskifteslägenheten var fantastiskt fin, men fruktansvärt opraktisk.
 
 
Hos oss är barnrummet inget riktigt rum, utan en del av den inre hallen. Det ligger mellan vårt sovrum och vardagsrummet och är dessutom öppet mot hallen. Lite opraktiskt om man vill bjuda hem folk på kvällen, men annars gör rummets läge att man har bra koll på vad barnen gör. Rummet är mitt i centrum och det tror jag är bra för små barn, eftersom dom gärna vill vara där vi vuxna är.
 

Leksaker och inredningsdetaljer är en mix av sådant som vi vuxna haft som små, Lager haus, Tradera,  Little cute mokkasin, loppis, hemsytt och hemsnickrat. Dom fina babushka djuren kommer från Ingela P arrhenius.

 
På väggarna hänger blandade kort från bland annat Fine little day och  Mini labo.

 
Spisen har barnens pappa och farfar snickrat. Farfar hade ett gammalt plåt AGA-märke i sitt garage som blev bästa finishen. Här lagas det mycket mat, kokas kaffe och dukas fram till kafferep.

 
Maskerna kommer från H&m. I spegeln skymtar ett väggfast skåp som är barnens klädförvaring. Ovanför sitter ett stringsystem som rymmer alla möjliga prylar, askar, lådor och leksaker. 


Jag älskar att flytta runt saker här hemma och gör det ofta flera gånger i veckan. Detta är anledningen till att vissa saker dyker upp lite här och var i olika konstellationer. Pappersblommorna är gjorda av holländska formgivaren Jurianne Matter.

 
De tre lådorna kommer från Lager haus och den stora fungerar som pyssellåda här.
 

 
Äpplet rymmer hur mycket småpryttlar som helst och är en favorit i förvaringsväg. Köpt hos Little cute mokkasin.
 
 
Växasängen är nog det bästa fynd jag nånsin gjort! Den är liten och nätt och passar därför så perfekt in i detta superlilla rum. Mycket kuddar tycker jag det ska vara. Här är en blandning av IKEA, hemsytt, lilla fröken randig (som finns på den här bloggen), och den underbara grisen har en nära vän till mig sytt. Den fantastiska printen till höger på bilden under kommer från Myrkott.
 
 
Och de två sista bilderna visar litegrann hur det hänger ihop här - planlösningen. Det ser lite tomt ut ovanför sängen - där ska snart några fina honeycombs hängas upp!
 

 
Sådär, nu vill jag bara avsluta med att be om ursäkt för att det blir så mycket upprepning av bilder här på bloggen. Snart har jag min nya kamera och då blir det ändring på det!
 
Hoppas att jag har kunnat inspirera med vårt barnrum. Framför allt vill jag nog att det ska ge lite nytt tänk när det gäller planlösning och utrymme. Visa att man kan göra ganska mycket av en liten bit hall som kanske annars mest skulle funka som genomgångsrum.
 
Klicka er in till Fabriken för mer barnrumsinspiration - det ska jag göra nu!
 

8 kommentarer:

 1. Babushka-djuren ska jag skriva upp på lilla A´s önskelista :-) jättesöta!

  SvaraRadera
 2. Fint!! I vår förra lägenhet hade vi också barnrum i ett hörn av den inre hallen. Funkade bra, men det är också rätt skönt nu när alla barn har sina egna rum. :)

  SvaraRadera
 3. Jag älskar blandningen av gamalt och nytt. Det blir helt enkelt mer liv på det viset.

  verkligen fint!

  SvaraRadera
 4. Jättefina bilder och personligt och härligt inrett!
  Kram Maria

  SvaraRadera
 5. Åh vilket härligt barnrum! Min favorit är nog spisen och alla dess tillbehör. Jag och mina systrar lekte konstant restaurang när vi var små :)

  SvaraRadera
 6. Vilket mysigt barnrum! Gillar spisen och klädställningen jätemycket. Tack för fin inspiration!

  SvaraRadera