måndag 22 oktober 2012

Idag.
Idag är löven utanför alldeles gula och det är jag och barnen.
 
Idag är kaffet lite för kallt i koppen
och mitt hår behöver tvättas.
 
Idag saknar jag min lillebror i Japan men jordgloben får honom att kännas lite mer nära.
 
Igår sa barnens farmor att hon blir så glad att se mig glad.
Hur menar hon tänker jag?

7 kommentarer:

 1. underbara bilder. dina ord fick mig att sakna min farmor..så himla mycket. ta hand om medan det finnna. efter det är så svårt att uppfatta...

  kramar Lycke

  SvaraRadera
 2. idag har det varit alldeles för mycket måndag. eller kanske bara alldeles för lite helg. kroppen är så trött nu. vill bara vila men ändå vara uppe och njuta lugnet. få vara bara jag lite. i stillhet.
  lillebror är så fin där han går med sin solgula ryggsäck. stolta steg.

  nu måste jag också fråga var i göteborg du köper ditt clipper te? m ska till Göteborg i helgen och jag tänkte att han skulle få ett litet uppdrag...;-) denna teälskare vill gärna prova teet med de fina förpackningarna. finns inte att få tag på här i småbygden.

  kram åsa

  SvaraRadera
 3. hej igen! tänkte på det sista du skrev. tänker på svärmödrar..den där kommunikationen som inte alltid är självklar, och hur ofta man undrar vad de egentligen tänker. oftast vill de ju väl, men det där med det ständiga leendet och att fixa allt i vardagen med det på läpparna. tänker att det var nog mer på 50-talet :)

  kramar igen, Lycke

  SvaraRadera
 4. Min svärmor är död och jag hann aldrig träffa henne och det tycker jag är tråkigt för jag tror att hon var underbar. Men släkten är ju inte alltid lätt... KRAM!

  SvaraRadera
 5. Lycke och Queen of kammeboria, jag tycker om att svärmor funderar över hur jag mår. Det kändes mer som en omtänksam kommentar än att hon förväntar sig att jag ska vara glad och "perfekt". Det känns fint att hon funderar liksom.. men jag undrar mest vad det är jag utstrålar andra dagar. Vad är det hon läser in? Och jag undrar ofta över varför vi inte pratar mer om känslor. Det är ju något jag ständigt längtar efter. Tack för era tankar!

  Stor kram

  SvaraRadera
 6. Nästa gång får du nyfiket fråga hur hon menar? Å andra sidan kan det ju helt enkelt vara ett konstaterande mer än att hon värderat din glädje? Att se någon man håller av glad gör ju en själv glad tänker jag. Å lite kanske det är - hennes barnbarns mor å hennes sons frus mående är viktigt också för att hon vet att resten av familjen också mår bra då?
  Omtanke om de närmaste.

  Ja jag saknar också min svärmor och framförallt sörjer jag relationen som hon och min dotter hade.
  Å det där att hon fyllde ut ett rum där min släkt inte var eftersom de inte bor här. Hon blev som en omtänksam mormor nästan för mig. Fixade fiffigt med "det hon hade hemma" en burk blev en fin ask en kopp blev en kruka å strumpan fick längre skaft när hon skarvade med lite annat. En kaka blev till å vi slängde förbi med oborstat hår för att smaka.


  Det där "slänga förbi" saknar jag.
  Vad utbroderat det blev ha ha!
  Härligt att du har svärmoren som ser ditt leende i alla fall :)

  Ha det fint, Camilla

  SvaraRadera
 7. Du har så rätt i att vi oftare borde prata om känslor, om hur vi tänker om varandra osv. Tycker det var fint att hon tyckte om att se dig glad. Men som sagt, ibland är det inte helt lätt att vara sådär öppen med svärmor som man kanske önskar. Jag skulle gärna vara närmare min. Fråga hur hon tänker när jag känner för det. Ska tänka på det där nästa gång vi ses. :) Stor kram till dig!
  /Christel

  SvaraRadera